για

Τρενάκι Πηλίου

Ο Μουτζούρης

Κάνοντας διακοπές στο Πήλιο δεν πρέπει να παραλείψετε να κάνετε και μια βόλτα με το Τρενάκι του Πηλίου, τον γνωστό Μουντζούρη!

Το τρενάκι του Πηλίου κατασκευάστηκε σε δυο στάδια από το 1894 μέχρι το 1903 από τον Ιταλό μηχανικό Εβαρίστο ντε Κίρικο (Evaristo De Chirico), πατέρα του διάσημου ζωγράφου Τζόρτζιο ντε Κίρικο (Giorgio de Chirico).
Για 80 χρόνια το τρενάκι υπήρξε σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή, καθότι προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην ανάπτυξη του ανατολικού Πηλίου, μεταφέροντας ανθρώπους και εμπορεύματα, από το Βόλο μέχρι τις Μηλιές.
Σήμερα ύστερα από 25 χρόνια ακινησίας, το τρενάκι του Πηλίου ακολουθεί πάλι την ίδια διαδρομή!

Ξεκινώντας από τα Λεχώνια, ανηφορίζει σφυρίζοντας όπως παλιά, και περνώντας από τα παραδοσιακά χωρία Ανω Γατζέα, όπου πραγματοποιεί και ολιγόλεπτη στάση, Αγία Τριάδα, Άγιο Αθανάσιο Πινακάτων, Αργυρέϊκα τερματίζει στις Μηλιές.

Στις Μηλίες γίνεται η χειροκίνητη αναστροφή της κατεύθυνσης της μηχανής που μπορείτε να παρακολουθήσετε, με διεύθυνση προς τα Λεχώνια, για την επιστροφή.
Κάνοντας αυτήν την πολύ όμορφη εκδρομή με το τρενάκι του Πηλίου μπορείτε να δείτε: τα μοναδικά για την Ευρώπη αριστουργήματα του De Chirigo (6 πέτρινες γέφυρες δίτοξες, τρίτοξες, τετράτοξες, μία πεντάτοξη και μία μεταλλική), Πέτρινα γεφύρια με καμάρες, αμέτρητα καταπράσινα τοπία, πέρασμα από το όνειρο στην πραγματικότητα σε αρμονία με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον του Πηλίου. Επίσης οι παλαιοί σταθμοί παρουσιάζουν μεγάλο Αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και οι γραμμές του τραίνου (που διατηρούνται σε άριστη κατάσταση μέχρι σήμερα) είναι μοναδικές για την Ελλάδα.
Φτάνοντας στις Μηλιές αξίζει να επισκεφθείτε, τον "Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών", που εκτός των άλλων έχει και σημαντική ιστορία, αφού εδώ, στις 7 Μαΐου του 1821, ο Ανθιμος Γαζής ύψωσε τη σημαία της επανάστασης κατά της Τουρκικής Κατοχής. Την βιβλιοθήκη "Ψυχής Ακος" που εκεί σώζεται μέχρι και σήμερα η ιστορική σημαία μαζί με μοναδικά χειρόγραφα αιώνων, βιβλία και σπάνια ντοκουμέντα από τη περίοδο της Τουρκοκρατίας. Και το λαογραφικό μουσείο.

Από τα μονοπάτια του βουνού στις Μηλιές μπορείτε να περάσετε στη Βυζίτσα, στις Πινακάτες και στον Αη – Γιώργη και να δείτε τα παλιά αρχοντικά, τις εκκλησιές, τα ξωκλήσια και τα πολλά μοναστήρια, που μας γυρίζουν σε εκείνη την εποχή.
Τα δρομολόγια ξεκινούν κάθε Απρίλιο και η σεζόν ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο. Η διαδρομή αυτή προσφέρεται και για πεζοπορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης του τρένου από συλλόγους, τουριστικά γκρουπ και οποιουσδήποτε άλλους ενδιαφερομένους.


Η διαδρομή για το τρενάκι Πηλίου διαρκεί 90 λεπτά, με 15 λεπτη στάση στην Ανω Γατζέα και στις Μηλίες και η μέγιστη ταχύτητά του είναι 20 -25 χλμ. την ώρα.

Το ξενοδοχείο Φλαμίνγκο είναι ένα από τα ξενοδοχεία στο Πήλιο μπορεί να σας βοηθήσει σε οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε σχετικά με το Τραινάκι του Πηλίου.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Τηλ.: (+30) 24210.28.555
Ωράριο λειτουργίας:
Χειμερινό:
11:00 από Ανω Λεχώνια για Μηλιές
16:00 από Μηλιές για Ανω Λεχώνια
Κάθε Σάββατο και Κυριακή από Απρίλιο εως Οκτώβριο. Δρομολόγια δεν εκτελούνται την Κυριακή του Πάσχα. Θερινό:
11:00 από Ανω Λεχώνια για Μηλιές
16:00 από Μηλιές για Ανω Λεχώνια
καθημερινά

Book Direct & Enjoy Privileges
Best Price Guarantee
Flexible Cancelation Policy
Free Welcome Drink

Προσφορές
ESPA
ESPA
ESPA