Άφιξη
Αναχώρηση
Δωμάτια
Ενήλικες
Παιδιά

Χορευτό Πηλίου

Το Χορευτό Πηλίου είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες του Πηλίου και συνάμα η μεγαλύτερη και ιστορικότερη από αυτές. Αποτελεί τον προορισμό αρκετών τουριστών καθώς προσφέρει μια υπέροχη αμμουδερή ακτή και πεντακάθαρη θάλασσα, δίπλα από μοναδικά ξενοδοχεία στο Πήλιο , αξιοθέατα, δραστηριότητες, πολλές υποδομές και πολύπλευρες δραστηριότητες. Bουνό και θάλασσα, ιστορία, μυθολογία και πολλές τοπικές σπεσιαλιτέ είναι τα συστατικά που συνθέτουν την ειδυλλιακή εικόνα του Χορευτού.


Γεωγραφικά το Χορευτό είναι το επίνειο του Δήμου Ζαγοράς, βρίσκεται 52 χλμ ΒΑ του Βόλου και έχει καλή τουριστική υποδομή, εστιατόρια και καφέ μπαρ, προσφέροντας στους επισκέπτες του μοναδικές ευκαιρίες διασκέδασης.


Οι διακοπές σας στο Χορευτό μπορούν να σας χαρίσουν γνωριμία με την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου, αναζωογόνηση, ξεκούραση και χαλάρωση σε ένα καταπράσινο περιβάλλον γαλήνης, όπου μπορείτε ταυτόχρονα να έχετε όλες τις ανέσεις σας σε κάποιες από τις πολλές επιλογής διαμονής στο Χορευτό.
Επισκεφθείτε την περιοχή μας και τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο για να απολαύσετε υπέροχη ηρεμία, παρθένα φύση, περίπατους και δροσερό κολύμπι σε καταγάλανα νερά.

Χορευτό Πηλίου

Το Χορευτό Πηλίου είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες του Πηλίου και συνάμα η μεγαλύτερη και ιστορικότερη από αυτές.

Αποτελεί τον προορισμό αρκετών τουριστών καθώς προσφέρει μια υπέροχη αμμουδερή ακτή και πεντακάθαρη θάλασσα, δίπλα από μοναδικά ξενοδοχεία στο Πήλιο , αξιοθέατα, δραστηριότητες, πολλές υποδομές και πολύπλευρες δραστηριότητες.

Bουνό και θάλασσα, ιστορία, μυθολογία και πολλές τοπικές σπεσιαλιτέ είναι τα συστατικά που συνθέτουν την ειδυλλιακή εικόνα του Χορευτού.

Γεωγραφικά το Χορευτό είναι το επίνειο του Δήμου Ζαγοράς, βρίσκεται 52 χλμ ΒΑ του Βόλου και έχει καλή τουριστική υποδομή, εστιατόρια και καφέ μπαρ, προσφέροντας στους επισκέπτες του διάφορες ευκαιρίες διασκέδασης και δραστηριοτήτων.

Οι διακοπές σας στο Χορευτό μπορούν να σας χαρίσουν γνωριμία με την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου, αναζωογόνηση, ξεκούραση και χαλάρωση σε ένα καταπράσινο περιβάλλον γαλήνης, όπου μπορείτε ταυτόχρονα να έχετε όλες τις ανέσεις σας σε κάποιες από τις πολλές επιλογής διαμονής στο Χορευτό.

Επισκεφθείτε το Χορευτό και τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο για να απολαύσετε υπέροχη ηρεμία, παρθένα φύση, περίπατους και δροσερό κολύμπι σε καταγάλανα νερά.

Δραστηριότητες στο Χορευτό Πηλίου

Οι πιο δραστήριοι της παρέας θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στα τουρνουά Beach Volley, Beach Soccer αλλά και Ping Pong και οι φυσιολάτρες να κάνουν Kanoe Kayak, αναρρίχηση, Ποδήλατο Βουνού και τοξοβολία στο μοναδικό περιβάλλον του Χορευτού. 

Μπορείτε επίσης να πάτε με τα πόδια στις κοντινές παραλίες των Αγίων Σαράντα, της Ανάληψης και της Ελίτσας.
Αν θέλετε να κάνετε πεζοπορία με αφετηρία το Χορευτό μπορείτε να κάνετε ενδεικτικά τις εξής διαδρομές:
1. Χορευτό – Ζαγορά
2. Χορευτό – Μοναστήρι Ταξιαρχών
3. Χορευτό - Ανάληψη - Ελίτσα – Πουρί

Διασκέδαση & Φαγητό

Στο Χορευτό θα βρείτε ότι τραβάει η όρεξη σας. Το πρωί μπορείτε να πάρετε το πρωινό σας στον φούρνο ή στο αρτοποιείο της παραλίας.

Το μεσημέρι και το βράδυ οι ταβέρνες με τις παραδοσιακές συνταγές και τα φρέσκα ψάρια, το τσιπουράδικο, η κρεπερί και τα σουβλάκια σας δίνουν πολλές επιλογές φαγητού που θα σας ικανοποιήσουν.

Τέλος, τα μπαράκια με ελληνική και ξένη μουσική για την νυχτερινή διασκέδαση σας μπορούν να σας προσφέρουν πολλά κοκτέιλς και δροσιστικά ποτά για ατέλειωτες νύχτες κεφιού.
Ιστορία & Πολιτισμός

Ιστορία και τέχνη, πολιτισμός, παράδοση και εκδηλώσεις θα σας συνοδεύουν σε κάθε σας βήμα.


Το Χορευτό ήταν μια από τις καλοκαιρινές κατοικίες των μυθικών θεών του Ολύμπου και εδώ έγιναν οι γάμοι του Πηλέα και της Νηρηίδας Θέτιδας και του βασιλιά των Λάπαθων Πειρίθου με την ωραία Ιπποδάμεια όπως μας πληροφορούν ο ‘Όμηρος, ο Πίνδαρος και ο Ευριπίδης.


Στα αρχαία χρόνια στην περιοχή μας και πιο συγκεκριμένα στην Παλαιά Μιτζέλα καταστράφηκε μέρος του στόλου του Ξέρξη κατά την εκστρατεία εναντίον των Ελλήνων το 480 π.Χ.


Στα νεότερα χρόνια το Χορευτό υπήρξε ξακουστό λιμάνι απ’ όπου ξεκινούσαν τα “Ζαγοριανά καράβια” για τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης και της Ανατολής. Οι χοροί των ναυτικών όταν επέστρεφαν σε αυτό μετά από τα μεγάλα ταξίδια τους έδωσαν αυτό το όνομα.


Σ’ αυτόν τον τόπο και σε απόσταση λίγων μέτρων από το ξενοδοχείο μας ο Γεώργιος Δροσίνης εμπνεύστηκε την ποιητική του συλλογή “Γαλήνη”.

Covid