Άφιξη
Αναχώρηση
Δωμάτια
Ενήλικες
Παιδιά

Αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε

Ο Μουτζούρης

Κάνοντας διακοπές στο Πήλιο δεν πρέπει να παραλείψετε να κάνετε και μια βόλτα με το Τρενάκι του Πηλίου, τον γνωστό Μουντζούρη!

Το τρενάκι του Πηλίου κατασκευάστηκε σε δυο στάδια από το 1894 μέχρι το 1903 από τον Ιταλό μηχανικό Εβαρίστο ντε Κίρικο (Evaristo De Chirico), πατέρα του διάσημου ζωγράφου Τζόρτζιο ντε Κίρικο (Giorgio de Chirico).
Για 80 χρόνια το τρενάκι υπήρξε σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή, καθότι προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην ανάπτυξη του ανατολικού Πηλίου, μεταφέροντας ανθρώπους και εμπορεύματα, από το Βόλο μέχρι τις Μηλιές.
Σήμερα ύστερα από 25 χρόνια ακινησίας, το τρενάκι του Πηλίου ακολουθεί πάλι την ίδια διαδρομή!

Ξεκινώντας από τα Λεχώνια, ανηφορίζει σφυρίζοντας όπως παλιά, και περνώντας από τα παραδοσιακά χωρία Ανω Γατζέα, όπου πραγματοποιεί και ολιγόλεπτη στάση, Αγία Τριάδα, Άγιο Αθανάσιο Πινακάτων, Αργυρέϊκα τερματίζει στις Μηλιές.

Στις Μηλίες γίνεται η χειροκίνητη αναστροφή της κατεύθυνσης της μηχανής που μπορείτε να παρακολουθήσετε, με διεύθυνση προς τα Λεχώνια, για την επιστροφή.
Κάνοντας αυτήν την πολύ όμορφη εκδρομή με το τρενάκι του Πηλίου μπορείτε να δείτε: τα μοναδικά για την Ευρώπη αριστουργήματα του De Chirigo (6 πέτρινες γέφυρες δίτοξες, τρίτοξες, τετράτοξες, μία πεντάτοξη και μία μεταλλική), Πέτρινα γεφύρια με καμάρες, αμέτρητα καταπράσινα τοπία, πέρασμα από το όνειρο στην πραγματικότητα σε αρμονία με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον του Πηλίου. Επίσης οι παλαιοί σταθμοί παρουσιάζουν μεγάλο Αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και οι γραμμές του τραίνου (που διατηρούνται σε άριστη κατάσταση μέχρι σήμερα) είναι μοναδικές για την Ελλάδα.
Φτάνοντας στις Μηλιές αξίζει να επισκεφθείτε, τον "Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών", που εκτός των άλλων έχει και σημαντική ιστορία, αφού εδώ, στις 7 Μαΐου του 1821, ο Ανθιμος Γαζής ύψωσε τη σημαία της επανάστασης κατά της Τουρκικής Κατοχής. Την βιβλιοθήκη "Ψυχής Ακος" που εκεί σώζεται μέχρι και σήμερα η ιστορική σημαία μαζί με μοναδικά χειρόγραφα αιώνων, βιβλία και σπάνια ντοκουμέντα από τη περίοδο της Τουρκοκρατίας. Και το λαογραφικό μουσείο.

Από τα μονοπάτια του βουνού στις Μηλιές μπορείτε να περάσετε στη Βυζίτσα, στις Πινακάτες και στον Αη – Γιώργη και να δείτε τα παλιά αρχοντικά, τις εκκλησιές, τα ξωκλήσια και τα πολλά μοναστήρια, που μας γυρίζουν σε εκείνη την εποχή.
Τα δρομολόγια ξεκινούν κάθε Απρίλιο και η σεζόν ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο. Η διαδρομή αυτή προσφέρεται και για πεζοπορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης του τρένου από συλλόγους, τουριστικά γκρουπ και οποιουσδήποτε άλλους ενδιαφερομένους.


Η διαδρομή για το τρενάκι Πηλίου διαρκεί 90 λεπτά, με 15 λεπτη στάση στην Ανω Γατζέα και στις Μηλίες και η μέγιστη ταχύτητά του είναι 20 -25 χλμ. την ώρα.

Το ξενοδοχείο Φλαμίνγκο είναι ένα από τα ξενοδοχεία στο Πήλιο μπορεί να σας βοηθήσει σε οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε σχετικά με το Τραινάκι του Πηλίου.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Τηλ.: (+30) 24210.28.555
Ωράριο λειτουργίας:
Χειμερινό:
11:00 από Ανω Λεχώνια για Μηλιές
16:00 από Μηλιές για Ανω Λεχώνια
Κάθε Σάββατο και Κυριακή από Απρίλιο εως Οκτώβριο. Δρομολόγια δεν εκτελούνται την Κυριακή του Πάσχα. Θερινό:
11:00 από Ανω Λεχώνια για Μηλιές
16:00 από Μηλιές για Ανω Λεχώνια
καθημερινά

Γάμος στο Πήλιο

Οργάνωση γάμων, γαμήλιων εκδηλώσεων και οτιδήποτε σχετίζεται με έναν ονειρεμένο γάμο στο Πήλιο από το Ξενοδοχείο Φλαμίνγκο.
Σήμερα σας δίνετε η δυνατότητα να πραγματοποιήσετε κι εσείς τον γάμο σας, την ομορφότερη στιγμή την ζωή σας, σε αυτό το πανέμορφο μέρος και στο πιο όμορφο και ιστορικό χωρίο του, την Ζαγορά Πηλίου.
Μακριά από τα συνηθισμένα πρότυπα κάνοντας τον γάμο σας στην ιστορική Ζαγορά Πηλίου η γαμήλια τελετή σας θα αποκτήσει παραδοσιακή χροιά και είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει γεγονός που οι καλεσμένοι σας θα θυμούνται για αρκετό καιρό.
Εμπιστευθείτε μας και θα οργανώσουμε για εσάς έναν ονειρεμένο γάμο στο Πήλιο σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας!

Διαμονή
Κατόπιν συνεννόησης μαζί σας αναλαμβάνουμε να κλείσουμε για εσάς όσα δωμάτια χρειάζονται στο ξενοδοχείο μας έτσι ώστε να φιλοξενηθούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο όλοι οι καλεσμένοι σας.

Εκκλησία
Κατόπιν συνεννοήσεως αναλαμβάνουμε να σας διευκολύνουμε στο κλείσιμο της εκκλησίας και να σας βοηθήσουμε με τον στολισμό του εξωτερικού χώρου αυτής.

Φωτογράφηση – Βιντεοσκόπηση
Οι φωτογραφίες, το βίντεο και το photobook είναι αυτά που θα σας θυμίζουν για πάντα τις στιγμές του γάμου σας.
Υπεύθυνα και σε συνεργασία με τους καλύτερους φωτογράφους του χώρου και πάντα στις καλύτερες τιμές, μπορούμε να αναλάβουμε την φωτογράφηση της γαμήλιας τελετή σας. Οι φωτογραφίες αυτές θα σας χαρίζουν πάντα τις καλύτερες αναμνήσεις όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Γαμήλιο χτένισμα
Σε συνεργασία με έμπειρες κομμώτριες μπορείτε να έχετε στο ξενοδοχείο μας ή στα ξενοδοχεία που διαμένουν οι καλεσμένοι σας υπηρεσίες υψηλής κομμωτικής και αισθητικής.

Γαμήλια Δεξίωση
Στις πλατείες της Ζαγοράς, στην παραλία του Χορευτού ή ακόμη σε εξωτερικό χώρο ξενοδοχείου μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την γαμήλια δεξίωση σας που θα χαρίσει σε εσάς και στους καλεσμένους σας μοναδικές στιγμές.

Catering
Σε συνεργασία με τοπικό εργαστήριο ή με κάποια από τα εστιατόρια της περιοχής θα έχετε στον χώρο της δεξίωσης σας τις καλύτερες ποικιλίες που σίγουρα θα ικανοποιήσουν τους καλεσμένους σας.

Μουσική επένδυση της δεξίωσης σας
Σε συνεργασία με ορχήστρες και οργανοπαίκτες της περιοχής ή με dj θα δώσουμε στην βραδιά τον ρυθμό που πρέπει να έχει ώστε να γλεντήσετε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.Οργάνωση Παραδοσιακού Πηλιορείτικου γάμου.

Στο Πήλιο έχουμε κρατήσει αναλλοίωτα στον χρόνο τα στοιχεία ενός παραδοσιακού Πηλιορείτικου γάμου. Κατόπιν συνεννοήσεως μπορούμε να οργανώσουμε και για εσάς έναν τέτοιο παραδοσιακό πηλιορείτικο γάμο.
Η τελετή περιλαμβάνει το ξύρισμα του γαμπρού υπό των ήχο παραδοσιακών πηλιορείτικων τραγουδιών, χορό έξω από τον χώρο ξυρίσματος του γαμπρού, συνοδεία του γαμπρού από τον χώρο της διαμονής του μέχρι την εκκλησιά με παραδοσιακές πηλιορείτικες πατινάδες ή ακόμη και την άφιξη στην εκκλησία του γαμπρού καβάλα σε στολισμένα άλογα.
Επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία και με την εμπειρία μας στον τουριστικό χώρο, θα σας ενημερώσουμε σχετικά με οτιδήποτε περαιτέρω πληροφορίες ή βοήθεια χρειάζεστε!

Γιορτή Μήλου

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, υπο την αιγίδα του Δήμου Ζαγοράς και του Αγροτικού Συνεταιρισμού μήλων Ζαγορίν, πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου του 2011 η Γιορτή του Μήλου.

Κατά την διάρκεια αυτής της εκδήλωσης οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να γευτούν τοπικές σπεσιαλιτέ με βάση το μήλο καθώς επίσης να πάρουν δωρεάν μήλα Ζαγορίν όλων των ποικιλιών.

Ο θεσμός είναι αναβίωση μιας παλιάς παραδοσιακής εκδήλωσης που πραγματοποιούταν στην Ζαγορά και προσέλκυε εκατοντάδες επισκέπτες.

Σήμερα ο επισκέπτης της περιοχής μπορεί πάλι να λάβει μέρος σ’αυτήν την γιορτή και να γνωρίσει από κοντά τα πάντα για το Μήλο, την Ιστορία του και τις συνταγές του.
Covid