Άφιξη
Αναχώρηση
Δωμάτια
Ενήλικες
Παιδιά

Ταξίδι στο Πήλιο

Εκδρομή στο Πήλιο

Υπάρχουν πολύ τρόποι για να έρθετε στο Πήλιο: Αεροπορικώς, με το αυτοκίνητο σας, με το λεωφορείο, με το τρένο και από την θάλασσα. Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για να έρθετε στο Πήλιο πολύ εύκολα.


Ταξιδεύοντας Αεροπορικώς (Αεροδρόμιο Βόλου)
Κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου (Απρίλιος – Οκτώβριος) μπορείτε να έρθετε για να απολαύσετε μοναδικές διακοπές στο Πήλιο μέσω του αεροδρομίου του Βόλου. Στο αεροδρόμιο Βόλου πραγματοποιούνται τακτικές προγραμματισμένες πτήσεις από και προς Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Ολλανδία, Βρυξέλλες και Ισπανία.
Επίσης μπορείτε να έρθετε και από το αεροδρόμιο της Σκιάθου.Οδηγίες για εκδρομή - ταξίδι με αυτοκίνητο.

Αν αποφασίσετε να κάνετε το ταξίδι στο Πήλιο και να έρθετε στο στον Δήμο Ζαγοράς και στην παραλία του Χορευτού με το αυτοκίνητο σας θα πρέπει να φτάσετε στον Βόλο. Το Χορευτό απέχει 54 χλμ. από το Βόλο μέσω Χανίων και 7 χλμ. από τον Δήμο Ζαγοράς, ενδιάμεσο της διαδρομής και μεγαλύτερο δήμο του Πηλίου.
Η πρόσβαση στη περιοχή του Βόλου είναι άμεση και εύκολη μέσω του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε.

 

Οδηγίες πώς να έρθετε στο Χορευτό!

1.Ερχόμενοι στην εθνική οδό από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ακολουθείστε την διαδρομή μέχρι τον κόμβο Βελεστίνου – έξοδος για Βόλο.
2.Από εκεί στρίψτε για Βόλο και περίπου σε 19 χλμ. φθάνετε στην οδό Λαρίσης στον Βόλο.
3.Πρίν την είσοδο σας στον Βόλο στην δεξιά μεριά του δρόμου θα βρείτε την έξοδο για Πορταρία στρίψτε στην έξοδο και μπείτε στον περιφερειακό.
4. Συνεχίστε ευθεία και μετά από μερικές διασταυρώσεις με φανάρια θα συναντήσετε στην δεξιά μεριά πινακίδα που θα σας δείχνει να στρίψετε αριστερά για Πορταρία και Χάνια.
5. Στρίψτε αριστερά περάστε την Πορταρία και τα Χάνια και κατεβείτε το βουνό προς την Ζαγορά. (Μη στρίψετε στα Χάνια δεξιά στο χιονοδρομικό για Κισσό.)
6. Μετά από περίπου μισή ώρα θα συναντήσετε πινακίδα που θα σας δείχνει να στρίψετε αριστερά για Ζαγορά.
7. Στο κέντρο της Ζαγοράς θα βρείτε πινακίδα που θα σας δείχνει να στρίψετε Δεξιά για Χορευτό.

Εάν χρησιμοποιείται GPS oι συντεταγμένες είναι:

Zagora GPS Coordinates: 39° 26' 34.65" N 23° 06' 09.96" E

Horefto GPS Coordinates: 39° 27' 24.86" N 23° 7' 7.17" EΕκδρομή – Ταξίδι με το Λεωφορείο (Σταθμός Λεωφορείων Βόλου)

Αν αποφασίσετε να κάνετε το ταξίδι σας στο Πήλιο με το ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας θα πρέπει να γνωρίζετε ότι διαθέτουν καθημερινά συχνά δρομολόγια για το Χορευτό καθώς επίσης υπάρχει και η δυνατότητα μέσω του Ξενοδοχείου flamingo να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή να μισθώσετε ΤΑΞΙ για την εύκολη μεταφορά σας
Για τα δρομολόγια ΚΤΕΛ Βόλου συμβουλευτείτε την σχετική ενότητα.


Ταξίδι με Τρενο - Πήλιο - Βόλος

Το ταξίδι σας στο Πήλιο μπορεί να γίνει και μέσω του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (OΣE), που πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια από την Αθήνα για Βόλο, μέσω Λάρισας. 

Επίσης πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για Βόλο.
Για τα δρομολόγια της Αθήνας τηλεφωνείστε στο: (0030 210 524 0646), και της Θεσσαλονίκης τηλεφωνείστε στο :(0030 2310 517517) ή επισκεφθείτε το http://ose.gr

 

Ταξίδι από τη θάλασσα – Βόλος - Πήλιο

Το λιμάνι του Βόλου είναι το 4ο μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Μπορείτε να έρθετε σε αυτό με το φέρυ μπωτ ή τα ιπτάμενα δελφίνια που κάνουν τις γραμμές, από και προς την Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο και το Πευκί της Εύβοιας.


Σίγουρα με όποιον τρόπο και αν επιλέξετε να κάνετε το ταξίδι σας Πήλιο θα σας μείνει αξέχαστο. Καλό ταξίδι!

Καιρός

 

Το Πήλιο είναι γνωστό από την αρχαιότητα για το ιδανικό και υγιές κλίμα του καθώς αυτό δημιουργείται από τον συνδυασμό του καταπράσινου βουνού, τον άφθονων νερών και της φρεσκάδας του Αιγαίου.

 

Άνοιξη!
Απρίλιος – Μάιος - Ιούνιος στο Πήλιο

Την Άνοιξη ο καιρός στο Πήλιο και οι θερμοκρασίες κυμαίνονται σε πολύ καλά επίπεδα ανάμεσα στους 20 με 24 βαθμούς. Η θάλασσα είναι καθαρή και πάντα γαλήνια, έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες του Πηλίου. Να τους δροσίσει και να τους θυμίσει ότι το καλοκαίρι επίστρεψε, στον τόπο που έκανα διακοπές οι μυθικοί θεοί του Ολύμπου.

Τα ανθισμένα λουλούδια δημιουργούν ένα πολύχρωμο σκηνικό, οι κάτοικοι ετοιμάζονται για το Πάσχα την γιορτή με το μεγαλειώδες μήνυμα της Αναστάσεως του ανθρώπου, ντόπιοι και επισκέπτες διαβαίνουν τα παραδοσιακά καλντερίμια και μονοπάτια και το επιβλητικό και καταπράσινο Πήλιο μας θυμίζει ότι αυτός ο τόπος έγινε για διακοπές, αναγέννηση των αισθήσεων και εξερεύνηση των τοπικών του παραδόσεων, εθίμων και εξερεύνηση του πολιτισμικού του πλούτου.

Ειδικά για τους περιπατητές και αυτούς που τους αρέσει να θαυμάζουν και να ζουν από κοντά την φύση τέλη Απριλίου, Μάιος και Ιούνιος (μαζί με Σεπτέμβριο και Οκτώβριο) είναι οι καλύτερες εποχές για παραθαλασσίους, από το βουνό στην θάλασσα ή ορεινούς περιπάτους!Καλοκαίρι!
Ιούνιος – Ιούλιος – Αύγουστος στο Πήλιο

Ο καιρός στο Πήλιο το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα ευχάριστος με θερμοκρασίες με μέση τιμή τους 24 – 27 βαθμούς λόγω της δροσιάς του βουνού και η θάλασσα είναι καθαρή, ήρεμη και με θερμοκρασία που δεν σε ξαφνιάζει στο πρώτο σου άγγιγμα μαζί της.

Η βλάστηση, τα λουλούδια και τα ντόπια φρούτα δίνουν το δικό τους έντονο παρόν και σε συνδυασμό με τους περιπάτους, της περιηγήσεις, τις εκδηλώσεις, τις δραστηριότητες, τις αθλητικές διοργανώσεις αλλά και τα τοπικά φεστιβάλ και πανηγύρια γεμίζουν ευχάριστα τις εντυπώσεις και τις μέρες των επισκεπτών μας.


Φθινόπωρο!
Σεπτέμβριος – Οκτώβριος στο Πήλιο

Κατά τον καιρό του Φθινοπώρου στο Πήλιο οι μέσες τιμές της θερμοκρασίας έχουν υποχωρήσει σε σχέση με το Καλοκαίρι στους 20 με 24 βαθμούς περίπου και η θάλασσα διατηρεί ακόμα εκείνη την θερμοκρασία που σου επιτρέπει να κολυμπήσεις και να απολαύσεις τις μοναδικές Ελληνικές ακρογιαλιές.

Το βουνό προσαρμόζεται και αυτό στην εποχή του Φθινοπώρου και τα Μήλα, τα Κάστανα και τα Καρύδια γεμίζουν τις πλαγιές του.

Για αυτούς που τους αρέσουν οι διακοπές σε πιο ήρεμο περιβάλλον, μακριά από τον μαζικό τουρισμό η περίοδος από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου είναι η κατάλληλη καθώς η θερμοκρασία είναι ευχάριστη και η θάλασσα παραμένει πολύ καθαρή.

Και την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου το Πήλιο περιμένει τους φίλους του να τους χαρίσει ατέλειωτες ώρες περιπάτων, περιηγήσεων και ανακαλύψεων τοπίων που θα θυμόνται για πολύ όταν επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Οδικός Χάρτης

Στην ενότητα χάρτης Πηλίου μπορείτε να σχεδιάσετε βάση του Χάρτη τις διαδρομές που θα κάνετε στο Πήλιο.

Το Πήλιο βρίσκεται στον νομό Μαγνησίας στην Κεντρική Ελλάδα. Το Πήλιο είναι ένας τόπος που προσφέρει στον επισκέπτη τοπία μοναδικής ομορφιάς, από το βουνό μέχρι την θάλασσα, χρυσαφένιες παραλίες, καταγάλανες θάλασσες και κρυστάλλινες πηγές.

Στον πρώτο χάρτη του Πηλίου μπορείτε να δείτε την τοποθεσία του ξενοδοχείου μας και την πρόσβαση που έχετε από εκεί σε όλο το Πήλιο.

Στον χάρτη του Πηλίου της Nasa μπορείτε να δείτε την μορφολογία του Πηλίου και πως αυτό φαίνεται από το διάστημα.

Χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρονικό χάρτη της Google μπορείτε να περιηγηθείτε σε όλο το Πήλιο και στα χωρία του και χρησιμοποιώντας το Routeplanning μπορείτε να δείτε την διαδρομή για φθάσετε εύκολα σε μας.

Καλό σας Ταξίδι!

Αεροδρόμιο

Αεροδρόμιο Βόλου – Ελάτε από το σπίτι σας απευθείας στο ξενοδοχείο μας!

Πετάξτε από: Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Ιταλία, Βέλγιο και Ισπανία για το Πήλιο!

Το αεροδρόμιο Βόλου – VOL (Νέα Αγχίαλος) άρχισε την λειτουργία του το 1991. Βρίσκεται 26 χμ. μακριά από τον Βόλο και είναι εύκολα προσβάσιμο από τον αυτοκινητόδρομο E75.

Ευρωπαϊκές Χώρες που συνδέονται με το Πήλιο μέσω του αεροδρομίου του Βόλου:

Γερμανία - Πήλιο με Air Berlin και Ryan Air στον Βόλο.

Η Air Berlin πραγματοποιεί τακτικές προγραμματισμένες πτήσεις από Γερμανία Ντίσελντορφ απευθείας στο αεροδρόμιο του Βόλου, Βερολίνο (Tegel) απευθείας στο αεροδρόμιο του Βόλου, Αμβούργο απευθείας στο αεροδρόμιο του Βόλου και Νυρεμβέργη απευθείας στο αεροδρόμιο του Βόλου.

H Ryan Air πραγματοποιεί τακτικές προγραμματισμένες πτήσεις από Φρανκφούρτη (Hahn) απευθείας στο αεροδρόμιο του Βόλου. 


Αυστρία – Πήλιο με Air Berlin & Lauda Air στον Βόλο.
H Air Berlin πραγματοποιεί τακτικές προγραμματισμένες πτήσεις από Αυστρία (Βιέννη) απευθείας στο αεροδρόμιο του Βόλου

Η Lauda Air πραγματοποιεί τακτικές προγραμματισμένες πτήσεις κάθε Κυριακή από Βιέννη απευθείας στο αεροδρόμιο του Βόλου.


Ολλανδία – Πήλιο με Ryan Air στον Βόλο.
H Ryan Air πραγματοποιεί τακτικές προγραμματισμένες πτήσεις από Amsterdam (Schiphol) για το αεροδρόμιο του Βόλου


Ιταλία – Πήλιο με Ryan Air στον Βόλο.
H Ryan Air πραγματοποιεί τακτικές προγραμματισμένες πτήσεις από Μιλάνο (Bergamo) απευθείας στο αεροδρόμιο του Βόλου. Και από Ρώμη απευθείας στο αεροδρόμιο του Βόλου


Βρυξέλλες – Πήλιο με Ryan Air στον Βόλο.
H Ryan Air πραγματοποιεί τακτικές προγραμματισμένες πτήσεις από Βρυξέλλες (Charleroi) απευθείας στο αεροδρόμιο του Βόλου


Βαρκελώνη – Πήλιο με Ryan Air στον Βόλο.
H Ryan Air πραγματοποιεί τακτικές προγραμματισμένες πτήσεις από Βαρκελώνη μέσω Μιλάνου και Ρώμης για το αεροδρόμιο του Βόλου


Από αυτά τα αεροδρόμια και οι τρεις αεροπορικές εταιρίες (Air Berlin, Ryan Air και Lauda Air) σας συνδέουν με όλο τον κόσμο.

Η Monarch Airlines και η Avro Airlines πραγματοποιούν ναυλωμένες πτήσεις charter στο αεροδρόμιο του Βόλου.

Πρόγραμμα πτήσεων Καλοκαίρι 2011 :

Air Berlin Volos
Από 2 Μαΐου μέχρι και 7 Οκτωβρίου κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από Βερολίνο απευθείας στο αεροδρόμιο του Βόλου, από Ντίσελντορφ απευθείας στο αεροδρόμιο του Βόλου, από Αμβούργο απευθείας στο αεροδρόμιο του Βόλου και από Βιέννη απευθείας στο αεροδρόμιο Βόλου.
Από 4 ως και 28 Απριλίου κάθε Τρίτη από Δρέσδη και Λειψία/Halle για Θεσσαλονίκη.
Από 7 ως και 28 Απριλίου κάθε Πέμπτη από Δρέσδη για Θεσσαλονίκη.

Ryan Air Volos
Από Ιταλία: Δύο πτήσεις την εβδομάδα από το αεροδρόμιο Bergamo στο Μιλάνο απευθείας στο αεροδρόμιο του Βόλου
Από Γερμανία: Κάθε Κυριακή και Τρίτη δύο πτήσεις από το αεροδρόμιο Hahn της Φρανκφούρτης απευθείας στο αεροδρόμιο του Βόλου, από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο.
Οι πτήσεις από Ρώμη, Βρυξέλλες και Βαρκελώνη για Βόλο θα λειτουργούν από 27/03/2011.

Lauda Air Volos
Η Lauda Air κάθε Κυριακή από 2 Μαίου μέχρι 22 Οκτωβρίου από Βιέννη απευθείας στο αεροδρόμιο του Βόλου.

Transavia Volos
Η Transavia πετάει κάθε Δευτέρα από 18 Απριλίου μέχρι και 17 Οκτωβρίου από Amsterdam (Schiphol) απευθείας για Βόλο, επίσης μπορείτε να φθάσετε στο Βόλο από Αιντχόβεν μέσω Μπέργκαμο και από Ρότερνταμ μέσω Άμστερνταμ ή Νυρεμβέργης.

 

Επικοινωνία
Πληροφορίες Επικοινωνίας (ΟΚ Υπάρχουν Μεταφρασμένες)
Τηλ.: +30 24280 76886
Fax: +30 24280 78111
TELEX : +282105 LGBL GR
E-mail : kanatl@otenet.gr

ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ
Τηλ.: +30 24280 76886

Ταχυδρομική Διεύθυνση
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ Ν.ΑΓΧΙΑΛΟΥ
37400
Ν. Αγχίαλος
ΑΛΜΥΡΟΣ - ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Κέντρο Πληροφοριών
Τηλ.: +30 28210 83800, +30 24280 76886
FAX: +30 24280 78111

ΚΤΕΛ Βόλου - Δρομολόγια

Βρείτε εύκολα τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Βόλου. Επισκεφθείτε το μοναδικό Πήλιο θαυμάζοντας κάθε ομορφιά του όλες τις εποχές του χρόνου ταξιδεύοντας με το λεωφορείο!

Τα ΚΤΕΛ Βόλου σας παρέχουν σύγχρονα λεωφορεία και έναν οργανωμένο σταθμό που θα σας διευκολύνουν στην μετακίνηση σας.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα δρομολόγια Κτελ Βόλου εδώ


Τηλέφωνα Επικοινωνίας

Volos Bus Station

+30 2421033254,

+30 2421025527, 8001135555 (Greece)

Athnes Bus station

+30 2108329585

+30 2108317186

Thessaloniki Bus Station

+30 2310595424

Patras Bus Station

+30 2610623886,

+30 2610623887

+30 2610623888

E-mail : ktelvol@otenet.gr

Ενοικίαση Οχήματος

Σε περίπτωση που φτάσετε στο Πήλιο χωρίς δικό σας όχημα θα σας συστήναμε να προβείτε σε μία ενοικίαση αυτοκινήτου από το Πήλιο, καθώς αυτό θα σας βοηθούσε πολύ να επισκεφθείτε όποια χωρία και μέρη του Πηλίου επιθυμείτε και το βασικότερο.. όποτε εσείς το επιθυμείτε!

Στο Πήλιο μπορείτε να ενοικιάσετε από μηχανάκι και ποδήλατα μέχρι μίνι βαν και βάρκα!

Για την ενοικίαση αυτοκινήτου ή οποιουδήποτε άλλου μέσου εσείς επιθυμείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ξενοδοχείο μας και το όχημα της αρεσκείας σας θα σας περιμένει στο αεροδρόμιο ή εκεί που εσείς θέλετε στις καλύτερες τιμές ενοικίασης.

Ταξιδιωτικοί Σύνδεσμοι & Χρήσιμα Τηλέφωνα

Εργαλεία Ταξιδιού

Χρήσιμα Τηλέφωνα στην περιοχή

  • Κέντρο Υγείας: 24260 22222
  • Φαρμακείο Ζαγοράς: 24260 22400
  • Φαρμακείο Μακρυράχης: 24260 32100
  • Πρατήριο Καυσίμων - Βουλκανιζατέρ: 24260 22579
  • Αστυνομικός Σταθμός Ζαγοράς: 24260 22529
Διακοπές στο Πήλιο τον Μάϊο - Ιούνιο
Ο Μάιος και ο Ιούνιος είναι ίσως από τους καλύτερους μήνες που μπορεί κάποιος να επιλέξει για τις διακοπές του στο Πήλιο και την πανέμορφη παραλία του Χορευτού.

Το βουνό είναι ανθισμένο και γεμάτο χρώματα, η θάλασσα είναι πάντα γαλήνια και καταγάλανη, έτοιμη να υποδεχτεί τον κάθε επισκέπτη και να του χαρίσει ατελείωτες ώρες χαλάρωσης και κολύμβησης αλλά και μοναδικές κρουαζιέρες σε όλες τις παραλίες του Πηλίου.

Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών και των ήπιων θερμοκρασιών το βουνό Πήλιο προσφέρεται τον Μάιο και τον Ιούνιο για εύκολες, μέτριες ή πιο δύσκολες πεζοπορίες και ο επισκέπτης μπορεί ευχάριστα να το διαβεί χάρη στα ανθισμένα φυτά του που θα τον συντροφεύουν και τα καθαρισμένα μονοπάτια του.

Το ξενοδοχείο Φλαμίνγκο την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου κάνει πολλές προσφορές και ειδικές τιμές προς τους επισκέπτες του.

Προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες, χαμηλές τιμές στην μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, οργανώνει περιπάτους – πεζοπορίες, κάνει κρουαζιέρες στις μυθικές σπηλιές, jeep touring κ.α.

Επίσης κάνει σε πολύ ελκυστικές τιμές δραστηριότητες γνωριμίας της φύσης, του Πολιτισμού, της καθημερινής ζωής στο χωρίο και της γενικότερης ζωής του Πηλίου.

Επισκεφθείτε μας την περίοδο Μαίου – Ιουνίου και σίγουρα θα είστε ένας ακόμη από τους ευχαριστημένους επισκέπτες μας που ξαναέρχονται σε μας κάθε καλοκαίρι για τις διακοπές τους!
Covid