Άφιξη
Αναχώρηση
Δωμάτια
Ενήλικες
Παιδιά

Δραστηριότητες

Ημερήσιες εκδρομές σε Σκιάθο - Σκόπελο - Αλόννησο

Συνδυάστε τις διακοπές στο Πήλιο με μια ανεπανάληπτη κρουαζιέρα στα όμορφα νησιά των Σποράδων! Το Πήλιο είναι ένας μοναδικός συνδυασμός Βουνού και Θάλασσας, Πράσινου και Γαλάζιου. Σε απόσταση λίγης ώρας μπορείτε να βρεθείτε από την Κορυφή του καταπράσινου βουνού σε ειδυλλιακές και καταγάλανες παραλίες. Καθημερινά, ξεκινώντας στις 9.30 από το λιμανάκι στο Νότιο Πήλιο έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την Σκιάθο, την Σκόπελο και την Αλόνησσο. Όπου μπορείτε να δείτε τα περίφημα Καστρονήσια, τα ξακουστά Λαλάρια και τη Σπηλιά πριν φτάσουμε στην πόλη της Σκιάθου όπου και παραμένουμε 2 ώρες. Τις Κυριακές εκτός από το γύρο της Σκιάθου η εκδρομή περιλαμβάνει και την Σκόπελο, με τις παραλίες Έλιο (Νέο Κλήμα), Μηλιές, Πάνορμο και το γραφικό λιμανάκι του Αγνώντα. Επίσης κατόπιν συνεννόησης διοργανώνονται εκδρομές στην Αλόννησο, όμορφο νησί, όπου το χθες συναντάει το σήμερα.

Βουνό Πήλιο

Σπάνια Βλάστηση, Λουλούδια, Βότανα και Μονοπάτια σε έναν πολύχρωμο συνδυασμό συνθέτουν το μαγικό τοπίο του Βουνού του Πηλίου!

Από τα αρχαία χρόνια το βουνό Πήλιο θεωρήθηκε το βουνό των λουλουδιών και των φαρμακευτικών βοτάνων. Κατά την μυθολογία ήταν η θερινή κατοικία των θεών του Ολύμπου και πατρίδα των Κενταύρων. Επίσης στις πλαγιές του έγινε ο γάμος του Πηλέα με την Θέτιδα, ο πρώτος διαγωνισμός ομορφιάς ανάμεσα στις καλλονές θεές Ήρα, Αθηνά και Αφροδίτη και εδώ υπήρξε το Κρυφό Σχολείο του Ρήγα Φεραίου που συνέβαλε τα μέγιστα στην επανάσταση του 1821.

Το Βουνό Πήλιο εκτείνεται από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά με μήκος περίπου 44 χλμ. και πλάτος περίπου από 10 χλμ. στο νότο μέχρι 25 χλμ. στον βορρά.

Τα σύνορα του είναι νότια το Πλατανόρεμα κοντά στο Νεοχώρι και βόρεια το Καπόρεμα κοντά στη μονή Φλαμουρίου. Η ψηλότερη κορυφή του βουνού είναι στα βόρεια με ύψος 1.624 μέτρα (κορυφή Πουριανός Σταυρός). Άλλες κορυφές είναι το Κοτρώνι 1550 μέτρα, Πλιασίδι 1547 μέτρα, Αηδονάκι 1537 μέτρα, Αγριόλευκες 1471 μέτρα, Δραμάλα 1455 μέτρα, Σχιτζουραύλι 1450 μέτρα, Γολγοθάς 1415 μέτρα, Λαγωνίκα 1300 μέτρα.

Στο βουνό Πήλιο μπορείτε να δείτε και αξιόλογες πηγές. Οι σημαντικότερες είναι αυτές είναι της Καλιακούδας και της Λαγωνίκας. Συνολικά οι πηγές στο βουνό που γνωρίζουμε φτάνουν τις 70. Ακόμη υπάρχουν και μεγάλες ρεματιές όπως της Λαγωνίκας, του Βρύχωνα, της Καλιακούδας και της Φελούκα με έντονη ροή κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ακολουθώντας τα μονοπάτια του βουνού μπορείτε να θαυμάσετε σπάνια είδη πανίδας και χλωρίδας. Τουλάχιστον 1.500 είδη φυτών, και απειλούμενους τύπους 14 οικοτόπων. Το Πήλιο προστατεύεται από τις Οδηγίες 92/43 και 79/409 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθ’ ότι έχει ενταχθεί στο Δίκτυο NATURA 2000 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κωδικό GR 1430001.

Στο "Κόκκινο Βιβλίο των φυτών της Ελλάδας" περιλαμβάνονται τρία είδη φυτών (Campanula incurva, Lesquereuxia syriaca και Soldanella pelia), ενώ συνολικά 38 είδη είναι σπάνια.

Ανεβαίνοντας στα ψηλότερα σημεία του βουνού Πήλιο θα συναντήσετε δάση οξιάς, ενώ βορειότερα θα βρείτε το μακεδονικό έλατο. Κάτω από αυτά υπάρχει μια ζώνη από καστανιές. Στις πλατείες κάποιων χωριών μπορείτε να θαυμάσετε πλατάνια πολλών εκατοντάδων χρόνων, πραγματικά φυσικά μνημεία!

Τα 24 χωριά του Πηλίου συγκροτήθηκαν κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας με μεγαλύτερο χωρίο και κέντρο του εμπορίου την Ζαγορά. Το Χορευτό ήταν και είναι το λιμάνι και το επίνειο της Ζαγοράς.

Στο βουνό Πήλιο συναντάμε στα χαμηλότερα υψώματα καλλιέργειες ελιάς, στα μεσαία υψώματα στην ανατολική μεριά καλλιέργεια μηλιάς και στα ανώτερα σημεία καλλιέργειες πατάτας.

Όλες τις εποχές το βουνό του Πηλίου έχει μια ιδιαίτερη ομορφιά που σας καλεί να την ανακαλύψετε και να την απολαύσετε!

Βόλτα με τζιπ στο Πήλιο

Αισθανθείτε ελεύθερος και ελάτε πιο κοντά στη φύση, δείτε περιοχές που σίγουρα λίγοι θα έχουν την τύχη να τις επισκεφτούν και θαυμάστε από τις κορυφές του Πηλίου το Αιγαίο και τον Παγασητικό. Τη λίμνη Κάρλα και το Βένετο, τα ορεινά καταφύγια και τα μέρη που οι ντόπιοι βγάζουν ξυλεία για τις ανάγκες του χειμώνα. Με τις διαδρομές είτε με jeep είτε με ποδήλατο θα περάσουμε από διάφορα μνημεία, γεφύρια, σπήλαια και άλλα φυσικά μνημεία. Πιστέψτε μας, γνωρίζουμε το βουνό όπως κανένας άλλος.


Ενδεικτικές διαδρομές Off Road, 4χ4 jeep και Mountain Bike:

1. Χορευτό – Ανάληψη – Πουρί – Βριός – Παλία Μιτζέλα
2. Χορευτό – Ταξιάρχες – Μακρυράχη.
3. Αγριόλευκες – Δασικός – Αγία Μαρίνα – Πουρί – Ανάληψη – Χορευτό
4. Χανία – Αη Λίας – Άθωνας - Χορευτό
5. Ζαγορά – Παρδαλού
6. Ράσοβα – Ζαγορά – Πουρί - Αγία Μαρίνα
7. Πουρί – Βριός
8. Πουρί – Φλαμπούρι – Άνω Κερασία – Μελλισσιάτικα – Βόλος


Να επισκεφτείτε το Παλιό Σανατόριο, την παραγωγή από τα κάρβουνα και το χιονοδρομικό κέντρο με θέα το Αιγαίο και τον Παγασητικό.


Οι χωμάτινες διαδρομές στο Πήλιο θα σας χαρίσουν μια πρωτόγνωρη γνωριμία με την φύση!

Ο Αγροτουρισμός Στο Πήλιο

Θα απολαύσετε το φυσικό κάλλος μιας παρθένας φύσης, τη Χλωρίδα και την Πανίδα του Πηλίου μέσα από τις πεζοπορίες που διοργανώνει το ξενοδοχείο μας. Παράλληλα θα γνωρίσετε τον θαλάσσιο πλούτο και τα σπάνια ακρογιάλια μέσα από τις κρουαζιέρες που πραγματοποιούμε.

Θα βιώσετε τις τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως:

Χορευτικά, Συναυλίες, Φεστιβάλ, Εκθέσεις Τέχνης, Πανηγύρια και όλες τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κάθε καλοκαίρι στα πλαίσια των εκδηλώσεων του δήμου μας.

Κατόπιν συνεννοήσεως μπορούμε να επισκεφθούμε το τοπικό εργαστήριο παραγωγής Πηλιορείτικων ζυμαρικών, να συμμετάσχετε στην παραγωγή τους και φυσικά να τα δοκιμάσουμε.

Μπορούμε να μάθουμε συνταγές τοπικών γλυκών και να παρακολουθήσουμε την διαδικασία παραγωγής τους με επίσκεψη στο εργαστήριο του συλλόγου των γυναικών της περιοχής.

Κατόπιν συνεννοήσεως να δούμε ένα τοπικό οινοποιείο και να προμηθευτούμε ντόπιο τσίπουρο, ούζο και κρασί όπως επίσης να γνωρίσουμε από κοντά ένα ελαιοτριβείο.

Να γνωρίσουμε από κοντά τον μεγαλύτερο συνεταιρισμό μήλων στα Βαλκάνια, τον Ζαγορίν. Να δούμε τις εγκαταστάσεις του και να αγοράσουμε μήλα με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Μπορούμε επίσης να πάμε σε ένα τέτοιο αγρόκτημα και να συμμετάσχουμε στη διαδικασία συγκομιδής μήλων την περίοδο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου.

Να μαγειρέψουμε συνταγές με βιολογικά προϊόντα που θα σας προμηθεύσουμε.

Να επισκεφτούμε την Μακρυράχη γνωστή για τις μεγάλες καλλιέργειες λουλουδιών και να τις δούμε από κοντά.

Να επισκεφτούμε ένα χωριάτικο σπίτι και να πάρετε φρέσκα αυγά και φρέσκο γάλα.

Ιππασία στο Πήλιο

Κάντε ιππασία στο Πήλιο και θαυμάστε τις φυσικές ομορφιές και το καταπράσινο βουνό του Πηλίου!


Κάνοντας διακοπές στο Πήλιο έχετε την δυνατότητα να κάνετε και Ιππασία στα γύρω χωρία του Πηλίου. Κατά αυτόν τον τρόπο θα περάσουμε μέσα από παραδοσιακούς οικισμούς, παλιά καλντερίμια και γραφικά χωρία. Επίσης μπορούμε να ορίσουμε εμείς την διαδρομή που θα ακολουθήσουμε και έτσι να δούμε και άλλα ακόμη σημεία που μας ενδιαφέρουν.

Παραδοσιακές πηλιορείτικες συνταγές

Ντόπια κρέατα, πικάντικα λουκάνικα αλλά και φρέσκα ψάρια από τη θάλασσα του Χορευτού. Σε συνδυασμό με ούζο, τσίπουρο, κρασί και παραδοσιακούς μεζέδες θα σας δώσουν την εμπειρία ενός παραδοσιακού χωριάτικου γεύματος.

Κατόπιν συνεννοήσεως μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού για παραδοσιακή πηλιορείτικη μαγειρική σε χωριάτικη ταβέρνα της περιοχής μας και έτσι να γνωρίσετε όλα τα μυστικά της τοπικής κουζίνας.

Covid