Ταξίδι στο Πήλιο – Εκδρομή στο Πήλιο - Πώς θα έρθετε

Απολαύστε μοναδικά φυσικά τοπία κάνοντας ένα ταξίδι στο Πήλιο. Η φυσική ομορφιά σε συνδυασμό με την άψογη εξυπηρέτηση θα κάνουν την εκδρομή / ταξίδι σας στο Πήλιο ονειρεμένο!

 

Υπάρχουν πολύ τρόποι για να έρθετε στο Πήλιο: Αεροπορικώς, με το αυτοκίνητο σας, με το λεωφορείο, με το τρένο, & από την θάλασσα. Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για να έρθετε στο Πήλιο πολύ εύκολα.

 

Ταξιδεύοντας Αεροπορικώς (Αεροδρόμιο Βόλου)

Κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου (Απρίλιος – Οκτώβριος) μπορείτε να έρθετε για να απολαύσετε μοναδικές διακοπές στο Πήλιο μέσω του αεροδρομίου του Βόλου. Στο αεροδρόμιο Βόλου πραγματοποιούνται τακτικές προγραμματισμένες πτήσεις από και προς Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Βρυξέλλες και Ισπανία.

Επίσης μπορείτε να έρθετε και από το αεροδρόμιο της Σκιάθου.

 

Οδηγίες για εκδρομή - ταξίδι με αυτοκίνητο.

Αν αποφασίσετε να κάνετε το ταξίδι στο Πήλιο και να έρθετε στο στον Δήμο Ζαγοράς και στην παραλία του Χορευτού με το αυτοκίνητο σας θα πρέπει να φτάσετε στον Βόλο. Το Χορευτό απέχει 54 χλμ. από το Βόλο μέσω Χανίων και 7 χλμ. από τον Δήμο Ζαγοράς, ενδιάμεσο της διαδρομής και μεγαλύτερο δήμο του Πηλίου.

Η πρόσβαση στη περιοχή του Βόλου είναι άμεση και εύκολη μέσω του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε.

  1. Ερχόμενοι στην εθνική οδό από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ακολουθείστε την διαδρομή μέχρι τον κόμβο Βελεστίνου – έξοδος για Βόλο.
  2. Από εκεί στρίψτε για Βόλο και περίπου σε 19 χλμ. φθάνετε στην οδό Λαρίσης στον Βόλο.
  3. Πρίν την είσοδο σας στον Βόλο στην δεξιά μεριά του δρόμου θα βρείτε την έξοδο για Πορταρία στρίψτε στην έξοδο και μπείτε στον περιφερειακό.
  4. Συνεχίστε ευθεία και μετά από μερικές διασταυρώσεις με φανάρια θα συναντήσετε στην δεξιά μεριά πινακίδα που θα σας δείχνει να στρίψετε αριστερά για Πορταρία και Χάνια.
  5. Στρίψτε αριστερά περάστε την Πορταρία και τα Χάνια και κατεβείτε το βουνό προς την Ζαγορά. (Μη στρίψετε στα Χάνια δεξιά στο χιονοδρομικό για Κισσό.)
  6. Μετά από περίπου μισή ώρα θα συναντήσετε πινακίδα που θα σας δείχνει να στρίψετε αριστερά για Ζαγορά.
  7. Στο κέντρο της Ζαγοράς θα βρείτε πινακίδα που θα σας δείχνει να στρίψετε Δεξιά για Χορευτό από όπου θα χρειαστεί να καλύψετε μια απόσταση περίπου 75λεπτών οδήγησης, 50χλμ. για να φτάσει στα χωρία του Ανατολικού Πηλίου.

Εάν χρησιμοποιείται GPS oι συντεταγμένες είναι:

Zagora GPS Coordinates: 39° 26' 34.65" N   23° 06' 09.96" E

Horefto GPS Coordinates: 39° 27' 24.86" N   23° 7' 7.17" E

 

Εκδρομή – Ταξίδι με το Λεωφορείο (Σταθμός λεωφορείων Βόλου)

Αν αποφασίσετε να κάνετε το ταξίδι σας στο Πήλιο με το ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας θα πρέπει να γνωρίζετε ότι διαθέτουν καθημερινά συχνά δρομολόγια για το Χορευτό καθώς επίσης υπάρχει και η δυνατότητα μέσω του Ξενοδοχείου flamingo να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή να μισθώσετε ΤΑΞΙ για την εύκολη μεταφορά σας

Για τα δρομολόγια του KΤΕΛ Βόλου συμβουλευτείτε τη σχετική ενότητα.

 

Ταξίδι με Τρένο - Πήλιο - Βόλος

Το ταξίδι σας στο Πήλιο μπορεί να γίνει και μέσω του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (OΣE), που πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια από την Αθήνα για Βόλο, μέσω Λάρισας.

Επίσης πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για Βόλο.

Για τα δρομολόγια της Αθήνας τηλεφωνείστε στο: (0030 210 524 0646), και της Θεσσαλονίκης τηλεφωνείστε στο: (0030 2310 517517) ή επισκεφθείτε το ose.gr

 

Ταξίδι από τη θάλασσα – Βόλος - Πήλιο

Το λιμάνι του Βόλου είναι το 4ο μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Μπορείτε να έρθετε σε αυτό με το φέρυ μπωτ ή τα ιπτάμενα δελφίνια που κάνουν τις γραμμές, από και προς την Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, το Πευκί της Εύβοιας και τον Πλατανιά στο Πήλιο.

Σίγουρα με όποιον τρόπο και αν επιλέξετε να κάνετε το ταξίδι σας Πήλιο θα σας μείνει αξέχαστο. Καλό ταξίδι!

book online
offline request