Καταδύσεις στο Πήλιο

 

Οι ομορφιές του Πηλίου όμως είναι το ίδιο εντυπωσιακές τόσο στην ξηρά όσο και κάτω από το νερό της θάλασσας. Ο πλούσιος υποβρύχιος κόσμος του Παγασητικού και του Αιγαίου αποκαλύπτει ένα διαφορετικό αλλά το ίδιο ενδιαφέρον και εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον, που σε παροτρύνει για πρωτόγνωρες εμπειρίες και συγκινήσεις.

Η "Σχολή Καταδύσεων" προσφέρει ποικίλα προγράμματα εκδρομών και καταδύσεων για όλα τα επίπεδα αυτοδυτών, από αρχάριους έως και έμπειρους αυτοδύτες. Παρακάτω θα δείτε μαθήματα και προγράμματα της Σχολής.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ (στο τέλος της σελίδας)

Εκπαιδευτικά Προγράμματα καταδύσεων στο Πήλιο

 1. Discover Scuba Diving Σκοπός: Η παροχή της βασικής θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης σε όσους επιθυμούν μια εισαγωγή στην περιπέτεια της αυτόνομης κατάδυσης μέσα σε περιορισμένο χρόνο. Δεν παρέχει καμία πιστοποίηση.
 2. Open Water Diver Σκοπός: Η παροχή ολοκληρωμένης εκπαίδευσης σε εκείνους που επιθυμούν να γίνουν SCUBA αυτοδύτες δίνοντας έμφαση στις πρακτικές δεξιότητες και τη γνώση που απαιτούνται για την ανάπτυξη ενός ασφαλούς αρχάριου αυτοδύτη και για την ανάπτυξη αίσθησης αυτοπεποίθησης και υπευθυνότητας σε εκείνους που μοιράζονται τις περιπέτειες της υποβρύχιας εξερεύνησης.
 3. Advanced Open Water Diver Σκοπός: Να επιτρέψει στους Open Water Divers να επεκτείνουν τις ικανότητές τους στο νερό και να αποκτήσουν πιο σφαιρική πρακτική εμπειρία.
 4. Rescue Diver Σκοπός: Να αναπτύξει σε βάθος την ικανότητα αυτοδιάσωσης και διάσωσης συντρόφου.
 5. Μάθημα Καταδυτικών Πρώτων Βοηθειών Σκοπός: Να διδάξει τους αυτοδύτες πώς να διαχειρίζονται καταδυτικά ατυχήματα και άλλους τραυματισμούς που μπορούν να εμφανιστούν σε ένα καταδυτικό τόπο.
 6. Μάθημα Παροχής Οξυγόνου Σκοπός: Να διδάξει στον αυτοδύτη πως να χειρίζεται εξοπλισμό παροχής οξυγόνου για τη διαχείριση καταδυτικού ατυχήματος.
 7. Divemaster Σκοπός: Nα παρέχει υπεύθυνη εκπαίδευση σε εκείνα τα πρόσωπα που επιθυμούν να επιβλέπουν αυτοδύτες ψυχαγωγίας και να ηγούνται καταδύσεων αναψυχής.

Καταδυτικές Εκδρομές - Πήλιο

 Οι καταδυτικές μας εκδρομές γίνονται με το 6/μετρο φουσκωτό σκάφος της σχολής μας χωρητικότητας 12 ατόμων ( ή 8 αυτοδυτών με πλήρη εξοπλισμό). Ορμητήριο μας το γραφικό χωριό της Αγίας Κυριακής που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της χερσονήσου της Μαγνησίας, ακριβώς μπροστά από το Σταυρό, όπως λένε οι ντόπιοι το σημείο που ο Παγασητικός κόλπος συναντά το Αιγαίο πέλαγος.

Από εδώ ξεκινάμε τις καταδυτικές μας εξορμήσεις προς δεκάδες μοναδικούς καταδυτικούς προορισμούς προς τρεις διαφορετικές θάλασσες. Προς τα νησάκια και τις βραχονησίδες του Παγασητικού (Παλαιό Τρίκερι, Μικρά, Πρασούδα, Αλατάς), τη νησίδα Αργυρόνησο και τα ναυάγια του Βόρειου Ευβοϊκού, προς τις ανατολικές αιγαιοπελαγίτικες ακτές του Πηλίου και τα νησάκια Ποντικονήσι και Μυρμηγκονήσια στο Βορειοανατολικό άκρο της Εύβοιας.

Ναυάγια, κάθετοι τοίχοι, σπηλιές, μεσοπέλαγοι ύφαλοι, δάση από γοργονίες, συναντήσεις με μεγάλα θηλαστικά (φώκιες, δελφίνια κλπ.) αποτελούν στόχο των καθημερινών μας εξορμήσεων.

Διευκρινίζουμε ότι οι καταδύσεις δεν πραγματοποιούνται στο Χορευτό Πηλίου (έδρα του ξενοδοχείου μας) αλλά σε σημεία απόστασης περίπου 60 με 90 λεπτά από αυτό.

Για την συμμετοχή σας σε αυτές προϋπόθεση είναι: Άριστη Φυσική Κατάσταση, Δικό σας μεταφορικό μέσο ή Μεταφορά με λεωφορειακή αν δημιουργηθεί γκρουπ.

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ:

 1. Άγιος Νικόλαος – Agios Nikolaos
 2. Αλυκές, Άγιος Στέφανος – Alikes, Agios Stefanos
 3. Πλάκες - Plakes
 4. Κάτω Γατζέα – Kato Gatzea
 5. Κάλαμος - Kalamos
 6. Πάου - Paou
 7. Αλατάς - Alatas
 8. Πρασούδα -Prasouda
 9. Τραχήλι - Trachili
 10. Πυθού - Pythou
 11. Αγία Κυριακή, Ναυάγιο ¨Καλή τύχη¨ – Agia Kiriaki, “Kali tichi” wreck
 12. Ύφαλος Λευτέρης, Ναυάγιο ¨Βέρα¨ - Reef “Lefteris”, “Vera” wreck

 

book online
offline request